Októberi bringázás a Bükkben

Időpont: 2020. október 2-4. péntek-vasárnap

Péntek este megérkeztek Felsőtárkányba a szállásotokra, ott találkozunk. Ha úgy alakul és van kedv hozzá, akkor lehet esti program, Egerben Törökfürdő vagy csak egy esti séta a városban vagy a felsőtárkányi tónál.

Szombaton reggel 8.30-kor vár a türelmetlen túravezetőtök a szálláson, hogy 8.50-kor elinduljunk Eger-Felnémetre a vasútállomásra, ami bringával kb húsz-huszonöt perc. 9.20-kor felrakjuk a vonatra a bringákat és magunkat, majd ötven perc múlva leszállunk Szilvásváradon. Onnan indul igazából a bringázás 43 km 900 méter szintemelkedéssel. Keresztül megyünk a Bükkön kis forgalmú, részben lezárt aszfaltos útvonalakon. Útközben kilátópontoknál megállunk és ha van kedvünk akkor teszünk egy kitérőt a Körösfői barlanghoz

Amennyiben nem üli meg a gyomrunkat Szilváson a sok palacsinta, akkor jól haladunk és időben Felsőtárkányba érkezünk. Este ha van kedvünk, akkor az Egerszalóki nosztalgia strandon áztatjuk megfáradt izmainkat annak érdekében, hogy vasárnap tekerjünk ismét egy nagyot a Bükkben.

Vasárnap reggel felrakjuk a bringákat az autókra és felmegyünk a Bánya-hegyi elágazóba, amit már ismerünk szombatról 🙂 Ott bringára pattanunk és a Nagymező érintésével megyünk Bánkútra, ahol pihizhetünk. Szentléleken megnézzük az apátság romjait, majd gurulunk tovább. Ha van kedvünk megnézni egy újabb barlangot, Dante-poklát, akkor egy kicsit letérünk az útról.

A Garadna-völgyben nem sokat időzünk, neki csapunk a dombnak, megyünk Sebes-víz és Jávor kút felé. Combos lesz a domb, de megcsináljuk! Jávorkúton frissítünk , emelkedünk még egy kicsit, majd a Nagymezőn találjuk magunkat újra. Legurulunk a kocsihoz és vége ennek a kis kalandnak is.