Két nap a Bükkben

Időpont:

2018. április 27-28. péntek szombat

Találkozó:

Pénteken délelőtt 10 órakor.
Katt ide: 3300 Eger, Zeller vár út 3.

Tervezett program:

A legnagyobb igyekezetem ellenére sem biztos, hogy az alábbi útvonalon végig tudunk menni, ugyanis az időjárási körülmények nagyban befolyásolják az útvonal választást. Megértéseteket köszönöm.

A Bergengócia alaptáborban, a lakásunk előtt találkozunk. A bringákat összerakjuk, felkészülünk a kalandra. A hétvégékhez szükséges ruhát, kaját oda adjuk a szállásunk gondnokának, ő fogja délután utánunk hozni és másnap vissza.

Első napra egy húzósabb tekerést tervezek, a Bél-kő csúcsára tekerünk föl. Az útvonal egy része aszfalton közúton, majd lezárt erdészeti úton halad. Aztán  frissen legyalult úton tekerünk föl a hegyre. A csúcsig jól tekerhető az út, a vége vidáman meredek. A csúcsról legurulunk Felsőtárkányig, a tónál pihenünk egy kicsit, pótoljuk az elégetett kalóriát. Innen ismét fölfelé jó minőségű földutakon érjük el a Tamás-kútja házat.

Táv: 52 km Szint: bőven elég 🙂

A ház felszerelt, ágyneműt kapunk. Este tábortűznél mókázunk és sütögetünk. Sütni valót hozzatok, hűtőtáskát viszünk.

A második nap aszfaltos rövid emelkedővel nyitunk, Répáshuta felé vesszük az irányt. Begurulunk a faluba, iszunk egy valamit, majd a Balla barlangot nézzük meg a falu végén. Itt egy kellemetlen szakasz következik, kőből kirakott út, ami kirázza a tömést a fogunkból. De rövid kibírjuk. A Hór völgyön gurigázunk le a Suba-lyuk barlangig, szusszanunk egyet és beugrunk a büfébe enni valamit, mert éppen megéhezünk. Bükkzsércet aszfalton érjük el, majd Noszvaj felé kanyarodunk. Beugrunk Csernushoz egy kávéra, de előtte megnézzük a Pocem művésztelepet és barlanglakásokat, majd tekerünk Eger felé, sajnos közúton, de lehet nézünk alternatív megoldást. Beérünk Egerbe és búcsút veszünk egymástól.

Táv: 43 km